Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

18 July 2008

DOGANIERET PARANDALOJNË KONTRABANDËN E NAFTËS

Prishtinë, 18 korrik 2008.- rreth orës 09:00 të mëngjesit gjatë patrullimit në Njësit anti kontrabandë të Shërbimit Doganor kanë tentuar të ndalin një veturë të tipit Opel Ascona ngjyra e kuqe. Vetura është paralajmëruar përmes sinjalizimit që duhet të ndalet, por drejtuesi i automjetit ka rritur shpejtësinë me qëllim që të shmang patrullën e Doganës.

Njësit të antikontrbandës janë vënë në ndjekje të veturës së dyshuar. Pas një ndjekje disa minutëshe vetura ka ndërruar drejtimin dhe është futur në një rrugë dytësore, aty e ka  braktisur veturën duke u largua në drejtim të panjohur.

Njësit të antikontrbandës  kanë konfiskuar veturën pasi në të janë gjetur te ngarkuar në 14 bidonë derivate te naftës në sasi prej 350 litrave.

Shërbimi Doganor së bashku me Policinë e Kosovës te cilët kane ardhur ne vendin e ngjarjes kanë bëre përcjelljen e veturës deri në terminalin Doganor të Mitrovicës. Rasti është dërguar tek njësia e hetimeve.