Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

07 August 2008

DOGANIERËT PARANDALOJNË KONTRABANDËN E ARIT

 

 

 

 

 

 

 

Hani i Elezit 6 korrik 2008.-    Rreth orës 09:45 oficerët e shërbimit doganor kanë selektuar një automjet me targa të Maqedonisë për kontroll detal. Automjeti është futur në dhomën e kontrollit dhe dy oficerë doganor kanë filluar kontrollën.

Gjatë kontrollës, doganierët kanë zbuluar nën timonin e automjetit dy pako të mbështjella me letër, ku pas hapjes së tyre ka rezultuar të jetë ari i përpunuar i cili kishte qëllim të shmangte taksat doganor.

Pas zbulimit të arit automjeti në fjale është dërguar në skener dhe ku nuk ka rezultuar më ndonjë mall tjetër të padeklaruar. Rasti i është përcjellë hetuesisë së Shërbimit Doganor. 

Sasia e saktë e arit të ndaluar është 1300 gr neto (1 kilogram e 300 gramë). 

   

 

 

Picture-004.jpg