Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

30 July 2008

DOGANIERËT KONFISKOJNË EKSPLOZIV NË MERDARE

Merdare 30 korrik 2008.- Mbrëmë oficerët doganorë në pikën doganore të Merdares kanë zbuluar sasi të konsiderueshme të eksplozivit.

Gjatë kontrollit rutinor të ushtruar në një kombi me targa sllovene, oficerët doganorë së bashku me Policinë e Kosovës kanë zbuluar 20 kg eksploziv. Menjëherë pas kësaj Dogana ka lajmëruar Policinë dhe KFOR-in. Hetimet lidhur me këtë rast po zhvillohen në bashkëpunim të ngushtë me Policinë e Kosovës.

Ky rast si dhe rasti paraprak (zbulimi në Vermicë i armëve) tregojnë një angazhim të pashoq, në luftimin e kontrabandës dhe krimin në Kosovë. Dogana është duke bërë përpjekje maksimave për të mbrojtur shoqërinë kosovare, prandaj kërkojmë përkrahje dhe mirënjohje morale nga të gjithë.

Picture-073.jpg