Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

12 February 2016

Doganën e Kosovës kap sasi të duhanit dhe alkoolit

Prishtinë 11 shkurt 2016 – Dje njësitet e Doganës së Kosovës, në dy aksione të ndara arritën të konfiskojnë sasi të konsiderueshme të duhanit dhe pijeve alkoolike të cilat ishin të kontrabanduara.

Në rastin e parë oficerët doganor kanë ushtruar kontrolle rrugore në Graqanicë ku edhe kanë ndalur një furgon në të cilin janë gjetur sasi e konsiderueshme e pijeve alkoolike dhe joalkoolike me origjine nga Serbia, derisa pala nuk ka poseduar asnjë dokument për mallrat. Dogana ka gjetur sasin si në vijim:

1. Birra Zajecarsko 410 litra
2. Pije jo-alkoolike 288 litra

Në rastin e dytë oficerët doganor kanë ushtruar kontroll në një dyqan në qytetin e Gjilanit. Gjatë kontrollimit të këtij lokacionit është gjetur sasi e konsiderueshme e cigareve pa banderole të llojeve të ndryshme dhe duhan refuz. Gjithsesi janë gjetur:

1.  6000 copë cigare (llojet: Ashima, City, Merlyn, Memphis, Aura, Marlboro, Bond dhe DS)
2.  11 kg duhan refuz.

Shqetësues është fakti se u zbuluan cigare pa origjinë dhe pa prodhues të llojeve City dhe DS për të cilat Dogana fton të gjithë qytetarët që nëse hasin në këto lloje të duhanit të lajmërojnë menjëherë Doganën e Kosovës në 0800 50 095 (pa pagesë)

Në të dy rastet dogana ka ndërmarr masën e konfiskimi të produkteve si dhe ka iniciuar procedurat kundërvajtëse.

 

 

943937_1171580242874065_4116538777832543865_n_714143.jpg