Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

27 May 2013

DOGANA ZBULON SASI TË PAISJEVE MEDICINALE

Prishtinë 27 maj 2013 – Dogana e Kosovës parandalon kontrabandimin e pajisjeve medicinale. Në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës, pasagjerët që sapo kishin arritur nga Turqia – Stambolli, duke kaluar përmes kanalit të gjelbër, njëri prej tyre është selektuar nga Oficerët Doganor për kontroll përmes skanerit.

Pas kontrollës përmes skanerit Oficerët Doganorë kanë vërejtur në valixhe të pasaxherit sasi të konsiderueshme të pajisjeve,
të cilat më pas janë identifikuar të jenë pajisje medicinale si dhe sasi e barnave.

Për këtë lloj të mallit personi në fjalë nuk posedonte ndonjë dëshmi, fature lidhur me vlerën e saktë të mallit, as licencë që janë të obligueshëm nga AKPM.

Me këtë rast pala ka bërë kundërvajtje Doganore sipas nenit 250 pika 1 të Kodit Doganorë dhe Akcizave. E tërë sasia e mallit të zbuluar është konfiskuar, si dhe dokumentacioni përkatës i palës, deri në përfundim të procedurës së rregullt.

 

IMG_5043.jpg