Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

25 October 2013

DOGANA ZBULON SASI TE NARKOTIKËVE DHE FISHEKËVE

Prishtinë 24 Tetor 2013 – Dje pasdite oficerë doganor në pikalimin kufitar Kullë (Pejë) kanë ndalur një veturë Golf II e drejtuar nga një shtetas i huaj. Kjo veturë është selektuar për kontrolle detale në vijën e dytë të kontrollit.
Gjatë kontrollit nga oficerët doganore së bashku me policinë në pjesën e prapme të veturës anësorja e djathtë janë gjetur 5 qese plastike të mbështjellura me ngjitës. Pas kontrollit më të detajuar është vërejtur edhe ne anën e kundërt te automjetin i njëjti lloj i qeseve plastike 3 copë te mbështjella me ngjitës, ku dyshohet për substanca narkotike te llojit marihuanë. Pas matje fillestare ka rezultuar se pesha kalon 6.5 kg.  Substanca e dyshuar narkotike dhe automjeti janë konfiskuar dhe dorëzuar tek policia kurse vozitësi është arrestuar dhe mbahet në ndalim.  

Kurse sot në orët e mesditës në pike kalimin kufitar Dheu i Bardhë (Gjilan) është arritur të parandalohet kontrabandimi i një sasie të fishekve për gjueti. Pas selektimi për kontroll, dogana në bashkëpunim me policinë kufitare kanë filluar kontrollin e automjetit. Gjate kontrolles se furgonit dhe pasagjerve  ne qanten e njërës prej udhëtarve janë gjetur  25 cope fishek per pushke gjuetije te kalibrit 12 mm. Rasti ne fjale i dorëzohet policisë për procedure te mëtutjeshme

 

IMG_0969.jpg