Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

26 August 2010

DOGANA VAZHDON KONTROLLET KUNDER KONTRABANDES

Dogana e Kosovës ka ushtruar kontroll në komunën e Ranillukut (fshatrat  Ranilluk dhe Kermjan) pas dyshimeve se ka mallra të kontrabanduara.

Prishtinë 26 gusht 2010 Dje në orët e mëngjesit është organizuar operacioni me qellim te kontrollit te lokacioneve të dyshuara për posedim të produkteve të kontrabanduara në komunën e Ranilukut. Njësitet e Doganës kanë kontrolluar detalisht tri lokacione për të cilat dyshoheshin për posedim dhe tregtim të mallrave kontrabandë. Në gjitha kontrollet e ushtruara janë gjetur mallra të cilat ishin kontrabanduar. Në bodrumin e njërit prej lokaleve të kontrolluara, është hasur në një sasi të caktuar të Birrave dhe te Verave te pazhdoganuara, te cilat janë konfiskuar, po ashtu edhe  një sasi te pijeve alkoolike “Rakija” te ndryshme te cilat gjithashtu janë konfiskuar nga lokali.

Gjithashtu në të gjitha lokacionet e kontrolluar janë gjetur cigare pa banderola, respektivisht cigare të kontrabanduar.

Gjithsejtë gjatë operacionit janë konfiskuar:

  • Cigare pa banderolë:                                4400   cp;
  • Birra dhe pije alkoholike te ndryshme:          381.5 lit;

Të gjitha mallra janë konfiskuar, ndërsa ndaj të dyshuarve janë iniciuar procedurat për kontrabandim me mallra. Në këtë operacion kanë marr pjesë edhe njësitë e EULEXIT të cilët kanë monitoruar operacionin.  

Dogana e Kosovës është e përkushtuar që të vazhdojë me zbatimin e planit operativ kundër kontrabandës dhe parandalimin e çdo lloj veprimtarie të paligjshme e cila paraqitet si formë e tregtisë së palejuar.

 

26-Gusht-alkool.jpg