Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Dogana ushtron kontrolle në një depo ku gjenden edhe sasi të konsiderueshme të mallrave kontrabandë

Lajme

15 March 2017

Dogana ushtron kontrolle në një depo ku gjenden edhe sasi të konsiderueshme të mallrave kontrabandë

Mitrovicë 15 mars 2017 –  Njësit e Doganës së Kosovës sot në orët e para të mëngjesit kanë filluar një aksion tek një lokacion i dyshuar për mbledhjen dhe shpërndarjen e mallrave të kontrabanduara, në pjesën veriore të Mitrovicës.  Pas fillimit të kontrollës njësit e doganës kanë gjetur sasi të konsiderueshme të mallrave të kontrabanduara.

Në ketë aksion Dogana e Kosovës është përkrahur nga Policia e Kosovës dhe ATK. Biznesi i cili është kontrolluar ka qenë edhe më herët I dyshuar për veprën penale të kontrabandimit me mallra. Operacioni ka shkuar ne rregull dhe janë evidentuar të gjitha mallrat e dyshuara se janë te kontrabanduara.

Sasia e mallit të ndaluar:

  1. Lengje të gazuara mbi 9000 litra .
  2. Pije alkoolike 1200 litra
  3. Cigare 150.000 copë apo mbi 8000 paketime.

Ndaj personave përgjegjës janë iniciuar kundërvajtjet si dhe rasti ka vazhduar për hetime të mëtejme.

image-0-02-05-5d3a8365c46a739f41d45aa34a166bfaa847dc5c04b61031c18960bacf7b921d-V