Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Dogana tejkalon për herë të parë që nga themelimi shifrën prej 900 milion euro të mbledhura

Lajme

17 December 2015

Dogana tejkalon për herë të parë që nga themelimi shifrën prej 900 milion euro të mbledhura

 

Prishtinë 17 dhjetor 2015 – Dogana e Kosovës gjatë këtij viti  ka arritur që të tejkalojë dhe të shënojë rekordin e ri në grumbullimin e të hyrave ku dogana ka tejkaluar për herë të parë që nga themelimi (viti 1999) shumën prej 900 milion euro.

Në përgjithësi  deri me datën 16/12/2015 dogana ka grumbulluar 902,3 milion euro apo 74.3 milion më shumë se vitin 2014 respektivisht 9 % më shumë. Edhe përkundër faktit që kemi pasur ndryshime të politikave fiskale të cilat kanë ulur taksat të cilat mblidhen në kufi, performanca e Doganës ka përmirësuar të hyrat përmes uljes së kontrabandimi dhe luftimit të evazionin fiskal. Vitit 2015 karakterizohet si viti ku Dogana e Kosovës ka filluar dhe përmbyll një mori të sistemeve, sisteme këto të cilat kanë ndikuar direkt në performancën e jashtëzakonshme të Doganës. Gjithashtu viti 2015 ka qenë viti i parë i plotë që nga reforma e ndërmarr gjatë vitit 2014 pra reformimi i  Doganës ka pasur një sukses të plotë, që edhe sot  dëshmohet me performancën e jashtëzakonshme.

Dogana fton qytetarët që të thërrasin në telefonin 0800 50 095 nëse hasin apo shohin keqpërdorime dhe kontrabandim, sepse vetëm së bashku mund të mbrojmë dhe ndërtojmë shtetin tonë.

 

income_545767.png