Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

15 November 2013

Dogana, Policia dhe Administrata tatimore shpalos

Prishtinë, sot në drejtorin e Doganës së Kosovës u mbajt konferenca për shtyp lidhur me prezantimin e punës së grupeve të përbashkëta të angazhuara për luftimin e kontrabandës. Rezultatet e paraqitura tregojnë për suksese në luftimin e kësaj dukurie duke parandaluar deri tani afër 50 raste dhe kane kapur mallra me vlerë rreth 60.000 euro.

Zt. Xhaka nga Dogana e Kosovës prezantojë raportin përmbledhës të muajit të parë të funksionimi të grupeve të përbashkëta me theks të veçan në  luftimin e kontrabandës dhe rritjen e inkasimeve të taksave për buxhetin e
Kosovës. Themelimi i grupit punues ka ndihmuar në veprimet më efikase në të gjitha drejtimet ligjore njëkohësisht, ashtu që të luftohet ekonomia joformale dhe të krijohet një ambient ligjor dhe i sigurtë.

Nga ana tjetër zt. Aruqaj nga policia e Kosovës theksoj se gjate kësaj periudhe ka arrestuar 24 persona te involvuar ne kontrabandim me mallra, 11 nga këta janë në paraburgim kurse pjesa tjetër janë liruar në procedura të rregullta gjyqësore. Gjithashtu vlen te theksohet se grupi punues është duke u përkrahur edhe nga Prokuroria e shtetit e cila është duke proceduar rastet në mënyrën më efikase si dhe me trajtim të veçantë.

Po ashtu edhe nga ana e  z. Asllani theksojë se grupin e përbashkët për parandalimin dhe luftimin e kontrabandës  – ATK është duke e mbështetur me 10 inspektor kontrolli nga regjione të ndryshme si dhe ekipe tjera të gatshme për veprim në rastet e zhvillimit të ndonjë aktiviteti – aksioni më të gjerë.

Me poshtë statistika mbi  mallrat e konfiskuara dhe ndaluara:

  • Cigare pa banderola 10500
  • cope
  • Kompjutera dhe pjese
  • percjellse
  • 8 vetura
  • 5 kamionë trasportues
  • Derivate të naftës 50.000
  • litra
  • Produkte higjenike dhe per
  • pastrim
DSC04446.JPG