Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Dogana përmbyllë me sukses vitin 2015 si dhe kremton 7 vjetorin e themelimit të Doganës së Kosovës

Lajme

29 December 2015

Dogana përmbyllë me sukses vitin 2015 si dhe kremton 7 vjetorin e themelimit të Doganës së Kosovës

Prishtinë 29 dhjetor 2015 – Dogana e Kosovës në një ceremoni rasti suksesshëm përmbylli vitin 2015. Dogana e Kosovës gjatë këtij viti ka pasur arritje të mëdha ku taksat shënuan rritje prej 80  milion apo për 9,5 % më shumë se arkëtimi në periudhën e njëjtë të vitit paraprak 2014. Përveç të arriturave dogana kremtojë edhe 7 vjetorin e shndërrimit në Doganën e Kosovës.

Gjatë vitit 2015 Dogana ka arritur që secilin muaj të këtij viti të ketë arkëtime të cilat e kanë tejkaluar vitin paraprak dhe njëherazi paraqesin mbledhjen më të mirë që nga themelimi i Doganës së Kosovës. Plani i Qeverisë parashihte grumbullimin e të hyrave për vitin 2015 në lartësi prej 946,1 milion euro, kurse sot dogana ka mbledhur 937,6 apo 99,1% kur kemi edhe tri ditë për të përmbyllur vitin kalendarik, prandaj projeksioni konsiderohet i tejkaluar.

 

Drejtori i përgjegjshëm z. Rafuna theksojë: “Si institucion kemi kaluar me faza të ndryshme të zhvillimit mirëpo sot ne jemi një doganë moderne dhe efikase në mbledhjen e të hyrave, parandalimin e evazionit fiskal, luftimin e kontrabandës dhe krimit të organizuar. Viti 2015 paraqet vit me të hyrat më të larta që nga themelimi i Doganës, ku taksat shënuan rritje prej 9.5% më shumë se viti i kaluar.”

 

Në adresimin e tij para oficerëve doganor ministri i Financave z. Hoti tha: “Sinqerisht ju përgëzojë për rezultatet e arritura dhe ju falënderojë juve, për angazhimin që keni pasur. Arritja e juaj është rritje ekonomike e Kosovës. Mbledhja e të hyrave shtesë ka bërë të mundur që të qoj përpara agjendat zhvillimore në fushat e ndryshme, gjithashtu e di që keni pasur vështirësi dhe arritja e këtyre rezultateve ka qenë mjaft e vështirë, por ju inkurajoj që të punoni për të mirën e vendit tonë.”

 

Ministri Hoti dhe drejtori i përgjithshëm në fund ndanë mirënjohje për oficerët e dalluar, respektivisht për ata oficerë të cilët arritën rezultate në luftën kundër krimit dhe kontrabandës.

 

Dogana fton qytetarët që të thërrasin në telefonin 0800 50 095 nëse hasin apo shohin keqpërdorime dhe kontrabandim, sepse vetëm së bashku mund të mbrojmë dhe ndërtojmë shtetin tonë.

 

DSC06101_943010.JPG