Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

19 February 2013

DOGANA PARANDALON KONTRABANDËN NË MITROVICË

Prishtinë, 18 shkurt – Dogana e Kosovës parandalon sasi të konsiderueshme të alkoolit në tentim kontrabandimi. Njësitë mobile të Doganës së Kosovës gjatë patrullimit në rajonin e Mitrovicës, kanë vërejtur një veturë të tipit Opel Kadet si të dyshimtë, përgjatë magjistrales Mitrovicë – Prishtinë.

Oficerët Doganorë kanë urdhëruar vozitësin që të ndaloj, mirëpo personi në fjalë nuk i është përgjigj urdhërave të Oficerit, por tentoi të ikte.

Më pas Oficerët janë detyruar ta ndjekin veturën, dhe pas pak arritën ta ndalojnë. Menjëherë pas ndaljes, veturës i është nënshtruar kontroll detal, me c’rast është zbuluar sasi e konsiderueshme e pijeve alkoolike pa banderola.

Sasia e mallit të zbuluar është si më poshtë:

-Gorki List, 1 lit. 66 litra

-Zhdrepceva krv – verë, 0.187 lit. – 56 litra

-Stomaklia, 1 lit. – 42 litra

-Atlantik vodka 1 lit. – 6 litra

-Vinjak rubin 1 lit. – 60 litra

-Medvedev krv – verë, 1 lit. – 30 litra

E tërë sasia e alkoolitte  zbuluar eshte konfiskuar, si dhe rasti komplet I dorezohet komisionit per kundervajtje Doganore per procedure te metutjeshme.

 

20130218_155429.jpg