Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

18 December 2018

Dogana ndalon kontrabandën me ari dhe barna

 

Hani i Elezit 18 dhjetor 2018, – Ekipet e Anti-kontrabandës sot në orët e hershme te mëngjesit në rajonin e Hanit të Elezit kanë kapur sasi të arit dhe barnave të cilat ishin ne tentim të kontrabandohen përmes autobusit.

Gjatë kontrolleve në pikë kalimin kufitar të Hanit të Elezit oficerët doganor kanë selektuar për  kontrollë një autobusë të udhëtareve te linjës Turqi-Kosovë me ç ‘rast ne një pjesë te autobusit janë gjetur te fshehura sasi e konsiderueshme të barnave te ndryshme. Pas kësaj është ushtruar kontrolle trupore edhe tek disa udhëtar ku tek njëri është gjetur një sasi e konsiderueshme e arit. Barnat dhe ari janë konfiskuar derisa ndaj të dyshimtëve është iniciuar procedura kundërvajtëse.

Dogana fton të gjithë që nëse posedojnë informata mbi kontrabandën apo aktivitete ilegale të lajmërojnë këto raste në 0800 50095.

file1-10