Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

01 November 2012

DOGANA NDALOJË TENTIM KONTRABANDEN ME ARI

Hani i Elezit – Sot gjatë ditës oficerët doganor kanë arritur të kapin një sasi të konsiderueshme të arit e cila tentonte të kontrabandohet përmes pikës kufitare të Hanit të Elezit.  Me rastin e ndaljes se një automjetit dhe pas pyetjes së oficerëve doganor nësë kanë mall për të deklaruar, drejtuesi i mjetit dhe bashkëudhëtari nuk kanë
deklaruar asgjë.

Për këtë arsye drejtuesi i automjetit i cili ka qenë në rolin e taksistit dhe udhëtari  jane dërguar për kontroll trupore. Gjatë kontrollës trupore tek udhëtari janë gjetur të fshehura në trup një sasi e konsiderueshme e stolive të arit. Kurse është kontrolluar edhe drejtuesi I automjetit si dhe automjeti detalish por nuk është gjetur asgjë. Gjatë kontrollës ka asistuar edhe policia kufitare.Kurse sasia ne total e gjetur tek udhëtari  ka qenë mbi 1.5 kg stoli ari. Vlera e mallit sipas informative preliminare është mbi 40.000 euro.

Për shkak të  mosdeklarimit të malli, në bazë të nenit 250, pika 3 e kodit doganor dhe akcizës nr. 03/L-109 rasti dërgohet për procedurë të rregullt të kundërvajtjes doganore kurse malli është konfiskuar. 

 

IMG_2982.jpg