Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

05 May 2016

Dogana mban konferencën për katër muajt e parë të vitit 2016

 

Prishtinë 4 maj 2016 – Sot Dogana e Kosovës së bashku me Ministrinë e Financave ka mbajtur konferencën, ku ka paraqitur raportin katër mujor. Hapjen e konferencës e bëri Ministri i Financave z. Hoti i cili theksojë se “Rezultate gjatë këtyre katër muajve kanë qenë shumë më të mira se planifikimet, gjej rasti të falënderojë stafin e Doganës për përpjekjet e tyre për të arritur objektivat në mbledhjen e të hyrave si dhe ofrimin e shërbimeve për qytetar dhe biznesit gjatë këtyre muajve kemi pasur fillimin e suksesshëm të zbatimit të MSA-së, politikat e thjeshtëzuara në eksport si dhe hapja e zyrës në parkun e biznesit në Drenas si dhe plotë aktivitete tjera “

Drejtori i përgjithshëm z. Rafuna bëri një përmbledhje të këtyre  të arriturat “Dogana e Kosovës ka ngritje në të gjitha taksat që mbledh,  respektivisht kemi 22 % më shumë se viti i kaluar apo 7.4% më shumë se projeksioni për katër muajt e parët të vitit 2016.  Pra kemi 54 milion më shumë. Gjithashtu kemi progres në luftimin e ekonomisë jo-formale duke arritur të hapim 44 raste hetuese si dhe të parandalojmë 523 tentime për kontrabandë dhe evazion fiskal. Gjithashtu thirrjet dhe bashkëpunimi me qytetar është rritur me 53% më shumë thirrje dhe lajmërime për raste të ndryshme. Zhvillimet si kanali i verdhë automatik dhe lidhja direket me ARBK që shkurton kohën dhe eliminon procedurat burokratike janë sukseset e radhës.  Derisa gjatë këtij viti dogana ka vazhduar me luftimin e korrupsionit si rezultat 8 oficer deri tani janë suspenduar. Dogana është duke implementuar MSA-në më saktësisht,  Dogana ka hapur zyrën për MSA dhe ndihmë ndaj bizneseve  kemi publikuar “Kodet tarifore që pësojnë ndryshime” si dhe “Doracaku mbi përfitimin e origjinës dhe dokumentet e nevojshme” si dhe nuk kemi asnjë problem të raportuar në implementim.

Në fund të konferencës drejtori i përgjithshëm bëri thirrje publike që qytetarët e Kosovës të bashkëpunojnë me Doganën dhe të thërrasin nëse shohin mallra të kontrabanduara apo korruptive.

 

Raporti 4 Mujor ne PDF

 

DSC_6077_852380.JPG