Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

09 June 2016

Dogana kap mbi 1000 kg hurma me afat të skaduar

 

Prishtinë 9 qershor 2016 – njësit e Doganës pas pranimit të informatave nga terreni janë vënë në kërkim të një automjeti në regjionin e Prishtinës i cili dyshohej për kontrbandim të mallrave.

Në orët e pasditës automjeti (Mercedes Benz) është lokalizuar në rrugën Agim Ramadani (mbrapa Teatrit Kombëtar) dhe është ndaluar për kontrollim, pas ndalimit është hapur automjeti (kombi) ku edhe është gjetur një sasi e konsiderueshme e hurmave për të cilat personi nuk posedonte asnjë dokument.

 

Nën përcjelljen e doganës furgonin së bashku me drejtuesin e tij është derguar në Doganës ku edhe është konstatuar gjendjen e mallit të ngarkuar në furgon.

 

1.      Hurme të freskëta (jo të thara)”Tohid fresh dates” nga Iran (data e skadimit 03/2005 pjesa dërmuese e mallit)  -119 pako x 12 copë x 0.75 kg = Total 1071 kg.

 

Mallrat janë konfiskuar dhe është njoftuar AUV lidhur me këtë rast.

 

Vlera e mallit: 1713.6 € Total

Shmangie nga taksat: 510.65€

 

Menaxhmenti i Doganës së Kosovës është i vendosur  në luftimin dhe hetimin e të gjitha rasteve të kontrabandës, korrupsionit dhe dukurive të tjera negative, prandaj edhe kërkojmë nga qytetarët që të thërrasin pasi duke ndihmuar doganën ndihmojnë në zhvillimin e vendit dhe krijimin e një të ardhme më të sigurt.  Numrat për thirrje janë 0800 50 095 (pa pagesë), me mesazhe përmes 50 095 (pa pagesë) ose përmes postës elektronike në lajmro@dogana-ks.org.

 

image_630254.jpeg