0800 500 95

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

Republika e Kosovës / Ministria e financave

DOGANA E KOSOVËS

Lajme

IMG_0506
17 maj 2018

Dogana kap 5.3 kg sustancë narkotike

 

Prishtinë 17 maj 2018  Mbrëmë oficerët doganor në PKK Vërmicë në hyrje, kanë ndaluar një  automjet të llojit Golf V ngjyrë e zezë me targa kosovare e drejtuar nga një shtetas Kosovar si dhe në automjet gjendeshin gjithsejt 4 persona. Automjeti në fjalë është profilizuar për kontroll detal ne vijën e dyte.

Në kuadër të Menaxhimit të Integruar të Kufirit, është kryer kontrolli i përbashkët me Policinë e Kosovës ku  automjeti është selektuar për kontroll të vijës se dytë. Gjatë kontrollit të automjetit ne  ulëset e pasme është hasur ne dy qanta ku janë gjetur pese (5) qese të dyshuara me substancë narkotike marihuanë.

Gjatë kontrollit detal janë përdorur edhe pajisjet e dhuruara nga EXBS (Fibroskopi, Busteri) ku pas përfundimit është përcatuar pesha e kësaj substance narkotike  që  është diku rreth 5.335 kg.

Rastin më tutje ka vazhduar tek Policia e Kosovës të cilës edhe iu është dorëzuar subastanca e dyshuar. Oficerët  doganor kanë vazhduar me  kontroll detale dhe të përbashkët me Policinë e Kosovës por nuk është gjetur diçka tjetër.