Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

26 August 2011

DOGANA KALON SHIFRËN PREJ GJYSMË MILIARD EURO TË M

Me datën 26 gusht Dogana e Kosovës ka arritur të tejkalojë parashikimet buxhetore dhe të mbledhë mbi 500 milion euro.

Dogana e Kosovës për herë të parë që nga themelimi para 12 viteve ka arritur shifrën rekorde në mbledhje e të hyrave ne fund të muajit gusht, respektivisht me datë 26 gusht është tejkaluar shifra prej 500 milion euro.

Krahasuar me vitin e kaluar, kjo paraqet një rritje të të hyrave, sepse në periudhën e njëjtë, të vitit 2010 Dogana kishte mbledhur 432,5 milion euro. Pra ka rritje prej 67.7 milion eurove pasi që deri tani kemi mbledhur saktësisht 500.2 milion. Këto të hyra paraqesin mbi 60% e planit buxhetor.

Trendet aktuale të mbledhjës së të hyrave tregojnë se gjatë këtij viti Dogana do të arrijë rekord ne mbledhjen e te hyrave. Deri në fund të vitit ne do të mbledhim 830 milion euro për buxhetin e Kosovës.

Arsyet e kësaj rritje janë të ndryshme duke filluar nga ngritja e kontrollës së qarkullimit të mallrave, luftimin e kontrabandës, aplikimi i metodave moderne të selektiviteti dhe analizës së riskut, Bashkëpunimi ndërkombëtar, shkëmbimet elektronike në para arritje me vendet e rajonit etj.

euro-notes-coins.jpg