Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

19 November 2014

Dogana kalon shifrën prej 300 milion euro të hyra

Prishtinë 3 Qershor 2014 – Dogana e Kosovës për herë të parë që nga themelimi, ka arritur shifrën rekorde në muajin maj 2014 pasi janë mbledhur mbi 300 milion euro të hyra, gjatë pesë mujorit të parë.

Që nga themelimi i Doganës së Kosovës sivjet u arrit të mbledhën mbi 300 milion në muajin maj. Nëse krahasohen të hyrat me vitin e kaluar kjo shifër paraqet një rritje prej mbi 17 milion euro apo shprehur në përqindje tanimë kemi të hyra prej 107% krahasuar me 2013.

Rritja e të hyrave vjen direkt si përmirësim i performancës së doganës e cila edhe përkundër uljes së sasisë së importi ka arritur të ruaj trendin e mirët të rritjes së të hyrave, gjithashtu vendosja e kontrolleve doganore në pikat veriore, luftimin e informaliteti si dhe ristrukturimi i doganës kanë prodhuar efektet pozitive në mbledhjen e të hyrave.

Drejtori i përgjithshëm me këtë rast falënderoj stafin e doganës për angazhimin dhe punën e palodhshme profesionale, po ashtu falënderoj edhe bizneset si dhe qytetarët e Kosovës për thirrjet dhe ndihmesën që kanë dhënë në lajmërimin e rasteve të kontrabandës dhe korrupsionit.

financa_376857.jpg