Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Dogana kalon 100 milion euro të mbledhura për buxhetin e Kosovës

Lajme

23 February 2016

Dogana kalon 100 milion euro të mbledhura për buxhetin e Kosovës

 

Prishtinë 23 shkurt 2016 – Dogana e Kosovës sot publikon performancën financiare me rastin e tejkalimit të shifrës prej 100 milionëve të parë të grumbulluar për buxhetin e Kosovës.

 

Gjatë vitit 2015 ne mblodhën 85,6 milion euro kurse gjatë këtij viti të hyrat kanë arritur në 106,7 milion euro që edhe paraqet një të arritur të radhës për Doganën e Kosovës. Nëse krahasohet me vitin e kaluar rritja e të hyrave është më e lartë për 24.7% apo 21,1 milion euro. Gjithashtu me rëndësi është të theksohet se edhe parashikimi i këtij viti për muajin shkurt parashihte mbledhjen e 102,4 milionëve  të hyrave kurse Dogana tejkaloj përsëri për 4,3% apo afër 5 milion më shumë.

 

Dogana ka arritur këtë performacë duke iu falënderuar përkushtimit të oficerëve doganorë në parandalimin e evazionit fiskal dhe luftimi të vazhdueshëm të kontrabandës dhe evazionit fiskal.

 

income_278702.png