Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

12 June 2009

DOGANA E KOSOVËS ZBULON MUNICION

 

 

 

 

  

 

 

Qafë Morine,  Me datën 11.06.2009 rreth orës 20:10 ne fshatin Morinë afër PKK-Qaf Morine (Kosovë-Shqipëri) është ndaluar automjetin e tipit Citroen (Pikap) me ngjyrë të bardhë i drejtuar nga një shtetas Kosovar. Gjatë kontrollimit detal te automjetit, pas ulëses se parë, në anën e djathtë është zbuluar një ambalazh e metaltë e cila ishte e mbyllur hermetikisht dhe e mbështjellur me gazetë dhe me kese.

Pas hapjes se ambalazhës vërtetuam se në të gjendeshin 600 Fishek (Municion) për AK-47 te kalibrit 7.62mm. Vozitësi i automjetit është arrestuar dhe është shoqëruar për në stacionin e policisë në Qafë  Morinë.Automjeti është kontrolluar në mënyrë detale, por nuk është gjetur asgjë tjetër, rasti është dorëzuar te Policia Kufitare në Qafë Morinë.

 

>>>Foto nga municioni i zbuluar

 

 

 

plumbat-3.jpg