Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

13 June 2013

DOGANA E KOSOVËS FUQIZON BASHKËPUNIMIN ME DOGANËN

 

Prishtinë, 13/6/2013, në drejtorinë e doganës sot është mbajtur takimi me përfaqësues të doganës Italiane ku prezentë ishin edhe përfaqësuesit e MTI-së. Gjithashtu në këtë takim mori pjesë edhe ambasadori Italian zt. Michael Giffoni.

Dogana e Kosovës dhe Dogana e Italisë kanë bashkëpunim shumë mirë aspektin e shkëmbimit të përvojave dhe bashkëpunimit bilateral. Gjatë takimit të sotshëm u diskutuan temat e ndryshme por tema kryesore e takimit ishte projekti “Lodrat e Sigurta” projekt në të cilin Dogana e Kosovës është duke u përkrahur nga Dogana italiane përmes kapaciteteve të saj për analiza laboratorike.

Pas takimit ambasadori italian zt. Giffoni theksojë se “Qeveria Italiane është duke e përkrahur Doganën e Kosovës përmes asistencës nga doganës Italiane. Takimi i sotshëm tregon angazhimin e qeverisë italiane në ndihmën për doganën e Kosovës me ofrimin e laboratorëve të saj për analiza të ndryshme sipas nevojave të Doganës. Gjithashtu jeni duke punuar në finalizimin e marrëveshjes bilaterale në mes të dy doganave e cila potencialisht do të nënshkruhet në dy javët e ardhshme”.   

Zt. Huruglica në anën tjetër falënderojë shtetin italian për përkrahjen e vazhdueshme dhe theksojë se Dogana e Kosovës në rrugën e saj drejt profesionalizimit përveç mbledhjes së të hyrave gjithnjë e më shumë është duke u fokusuar në mbrojtjen e shoqërisë përmes rritjes së kapaciteteve  për parandalimin e importit të mallrave të dëmshme.

DSC04142.JPG