Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

20 March 2019

Dogana bastisë 32 lokacione për dyshimin e kontrabandimit

 

Prishtinë 20 mars 2019, Dogana e Kosovës në  orët e para të mëngjesit ka filluar një aksion të madh në  kuadër të përpjekjeve për luftimin e krimit te organizuar dhe kontrabandës. Ky aksion I doganës është bërë në bashkëpunim me Policinë e Kosovës. Operacioni është shtrirë në regjionin e Prishtinës, Prizrenit, Mitrovicës, Gjakovës dhe Ferizajt.

Në vijim të një hetimi sipas autorizimit të Prokurorisë Themelore të Prizrenit, Dogana e Kosovës në bashkëpunim me Policinë ka ndërmarre një operacion kontrolli bazuar në urdhëresën e Gjykatës së Prizrenit ne 32 lokacione te ndryshme të vendit. Në kuadër të operacionit do të procedohen për ndalim sipas urdhrit të Prokurorit pesë persona të dyshimtë, ndërsa që operacioni ka rezultuar me gjetjen e dobive pasurore dhe provave të konsiderueshme si në vijim.

Filtër për duhan rreth 2 milion cope

Armë te zjarrit pa leje: 5 cope

Duhan i grire rreth 1500 kg

Makina për mbushje te filtrave me duhan 237 cope

Makina grirëse për duhan 2 cope

Letër mbështjellëse të duhanit 500 cope

Ambalazhe kartoni për duhan 1200 paketime

2 Automjete

 

 

IMG_1458