Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Dogana arrin të parandalojë një mori rastesh të tentim kontrabandës

Lajme

11 January 2015

Dogana arrin të parandalojë një mori rastesh të tentim kontrabandës

Prishtinë 11 janar 2015 – Oficerët e Doganës së Kosovës gjatë javës së parët të vitit 2015 ka vazhduar me një punë të suksesshme në parandalim e rasteve të tentim kontrabandës.

Në pikë kalimin e Vëmicës oficerët doganor kanë arritur të kapin disa raste të tentimin kontrabandimin me mallra të ndryshme, duke filluar nga kapja e një tentimi me kontrabandim të duhanit nga Shqipëria e deri tek kapja e mbi 30 telefonave mobil të cilët ishin fshehur në bagazhin e makinës e cila tentonte të futen në Kosovë.  Gjithashtu oficerët doganor në pikë kalimin e gërmicës kanë arritur të kapin edhe medikamente me vlerë afër 2000 euro gjatë tentim kontrabandës si dhe në një rast tjetër kanë parandaluar kontrabandën me auto-pjesë.
Oficerët në aeroportin ndërkombëtar të Prishtinës kanë arritur gjithashtu të parandalojnë kontrabandimin me mallra të ndryshme, vlen të theksohen rasti i një (1) revolveri i cili u zbuluar gjatë kontrolleve  si dhe mallra të tjera komerciale me vlerë mbi 2000 euro gjatë tentim kontrabandës. Derisa në oficerët e drejtorisë rajonale në Podujevë arritën të parandalojnë një shmangie gjatë importi të mallrave komerciale ku u gjetën të pa-deklaruar 24 televizorë dhe 7 kompjuterë personal.
Gjithashtu në bashkëpunim me Policinë e Kosovës gjatë kësaj jave, janë arritur të kapen pesë (5) automjete të cilat nuk kanë qenë të zhdoganuara, të gjitha automjet janë konfiskuar.
Në të gjitha rastet e kundërvajtjeve komerciale palët e involvuara janë gjobitur dhe mallrat i janë nënshtruar konfiskimit sipas ligjit, kurse në rastet e kundërvajtjeve penale kanë filluar procedurat hetimore. Vlera e mallra të cilat janë konfiskuar gjatë javës së parë kalon shifrën prej 50.000 euro

Dogana falënderon qytetarët të cilët vazhdimisht thërrasin dhe japin informata mbi rastet e ndryshme, gjithashtu ftojmë qytetarët që të përkrahim Doganën e Kosovës përmes informatave për korrupsion dhe kontrabandë përmes 0800 50 095 (pa pagesë).

fotot_telefonat_kundervajtje_708507.jpg