Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

02 October 2008

AMBASADORJA KAIDANOW I DHURON DOGANËS AUTOMJET ME

 

 

 

 

 

 

 

Prishtinë 2 Tetor 2008, Sot në Drejtorin e Shërbimit Doganor është mbajtur ceremoni solemne, ku ambasadorja Tina Kaidanow i ka dhuruar Shërbimit Doganor  një skener mobil me rreze rëntgen për inspektim të specializuar të dërgesave.

Ndër pajisjet e dhuruara nga Ambasada Amerikane nëpërmjet programit të tyre EXBS janë edhe pajisje tjera si ato për matjen e dendësisë, kamera speciale për kontrolle te specializuara si dhe pajisje tjera të cilat mundësojnë njësitet anti-kontrabandë të Shërbimit Doganor që të luftojnë kontrabandimin dhe futjen e mallrave ilegalisht në territorin e Kosovës.

“Këto pajisje do të ndihmojë që kontrollet dhe luftimi i kontrabandistëve të jetë më i suksesshëm dhe më i përshtatshëm  për shkak të mundësisë së lëvizjes së tij anekënd Kosovës, duke përfshirë edhe kalimet nëpër vijën e gjelbër të kufirit të Republikës së Kosovës” . – tha me këtë rast zt. Naim Huruglica Drejtori i përgjithshëm.

Vlera e donacionit është mbi 1 milion e 100mijë dollarë Amerikan.

Në ceremoninë e mbajtur sot ishin prezent edhe Ministri i Financave z. Ahmet Shala, Ministri i punëve të brendshme z. Zenun Pajaziti, si dhe shumë zyrtarë të tjerë.

60df.JPG