Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

13 April 2017

AMBASADORI BRITANIK VIZITON DOGANËN E KOSOVËS

Prishtine 13 prill 2017, – Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë z.  Ruairí O’Connel së bashku me Adam Windrow, sot ishte në një vizitë në Drejtorin e Përgjithshme të Doganës së Kosovës ku edhe u prit nga Drejtori i përgjithshëm z. Bahri Berisha me bashkëpunëtor.  

Drejtori I Përgjithshëm zt. Berisha fillimisht informoj z. O’Connel me zhvillimet e Doganës në përgjithësi, progresin e arritur në mbledhjen efektive të të hyrave, sfidat e vazhdueshme dhe planet zhvillimore të Doganës së Kosovës. Gjithashtu drejtori i përgjithshëm falënderoj shtetin Britanik për mbështetjen e vazhdueshme që ka ofruar Britania në themelimin dhe funksionalizimin e Doganës së Kosovës që nga vitit 2000 e tutje.   

Britania e Madhe ka qenë një ndër kontribuuesit në zhvillimin e Doganës së Kosovës gjatë viteve të fundit prandaj edhe drejtori i përgjithshëm shprehi falënderimet më të larta për ambasadorin O’Connel si dhe kërkoj që të Britania e Madhe të vazhdoj të përkrah zhvillimin e mëtejmë të organizatës sonë.  

Thellimin i bashkëpunimit të ndërsjellët në fushën e doganës ishte edhe një ndër temat e diskutimit. Gjithashtu u diskutuan edhe temat e ndryshme duke theksuar se tanimë Dogana e Kosovës është e gatshme të marr rol në luftimin krimeve ndërkufitare.

IMG_0010