Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

19 September 2008

AKSIONI KUNDER CIGAREVE PA BANDEROLA

Prishtinë – Llapnasellë – 19 shtator 2008 sot në mëngjes në D.D. Dheu i Bardhë, gjatë një kontrolli në vendkalimin kufitar në hyrje të Kosovës në një veturë me tabela KS, është zbuluar sasia prej 132 boksa cigare, këto cigare ishin të fshehura në pjesë të ndryshme të vetures në bunker special të ndërtuar për kontrabandim.

Pas këtij zbulimi, njësitet e Hetuesisë dhe të antikontrabandës të SHD me urdhër të prokurorit publik dhe në asistencë të Policisë së Kosovës kanë bërë bastisjen e  4 lokacione në fshatin Llapnasellë, Komuna e Prishtinës, që është dyshuar se janë të ndërlidhura me cigaret e zbuluar në Dheun e Bardhë.  Gjatë kontrollit të dyqaneve është vërejtur një person i cili nga një furgon largonte një pako, i cili u ndalua ku pas kontrollit u zbulua se në pako kishte cigare pa banderolë. Me këtë rast është kontrolluar edhe furgoni në fjalë,  ku u zbuluan cigare të kontrabanduara pa pulla fiskale “banderola”                                                             Mallrat e konfiskuara gjatë këtij aksioni është si më poshtë:

        Cigare pa banderolë :

 1. MN ( kaltër)               54 box = 10 800 copë
 2. MN ( kuqe)                93 box = 18 600 copë
 3. Partner                    267 box = 53 400 copë
 4. Davidof ( Clasic)        12 box =   2 400 copë
 5. Clasic                         40 box = 8 000 copë
 6. Drina ( Denifine)         89 box = 17 800 copë
 7. Marlboro Light            59 box = 11 800 copë
 8. Marlboro ( kuqe)    116.7 box = 23 340 copë
 9. Lucky Strike               17 box =   3 400 copë
 10. MN slims                     2 box =      400 copë  
 11. LM                             1 box =      200 copë  

 Gjithsejt  750.7 box  apo 150.140 copë cigare

 •        Kafe e pjekur dy thas afërsisht 50 kg
 •        Paketime të zbrazëta të kafës ( 100 gr) 2200 copë
 •        Kese najlloni 130 komplete x 100 copë. 

      Cigaret e zbuluara në sasi totale në dy rastet janë konfiskuar nga ana e SHD. Me urdhër të prokurorit publik, personi i dyshuar është arrestuar dhe është dërguar në qendrën e paraburgimit. Lenda referohet sektorit të Hetuesisë për procedurë të mëtutjeshme.